Еверест 2017

Літо вже позаду, а «Території Змін» є що пригадати і є чим поділитися з Острожанами. З 24 липня по 4 серпня наша команда волонтерів спільно з командою з Нідерландів проводили християнський підлітковий табір «Еверест-2017». Це означає що 60 дітей з Острога та Острозького району під опікою 20 дбайливих інструкторів провели два незабутні тижні в с. Кленовець на Закарпатті.
Маленька історія про те, як це було…
Коли в рупор оголосили: «Автобус повернув на Кленовець», інструктори заметушилися як мурашки, адже потрібно було зайняти свої відповідальні пости – а на дітей чекав серйозний екзамен!
    Наступного дня ми всі разом влаштували для команди інструкторів з Нідерландів не менш теплий прийом. Навіть погода не змогла стати на заваді…
     Перші емоції швидко випарувались і почалося справжнє табірне життя, повне наступних не менш важких випробувань на витривалість та фізичну підготовку, спритність, кмітливість, та вміння виживати в екстремальних умовах. 😉Дуже цікавими на таборі були ігри, які примандрували з далеких Нідерландів і швидко прижилися в нас!
«Еверест» - став символічною верхівкою для кожного, де можна було забути про звичне життя і вивчити та спробувати щось нове. Разом ми ліпили глиняні фігури і створювали костюми з підручних матеріалів, малювали величезний плакат і готували вареники, проходили курс швидкого занурення в басейн не за власним бажанням, вчилися їсти кавуни, так щоб не забруднити щоки, і звичайно – стали великою і дружною командою.
А ще – в нас був справжній Голландський День, коли все навколо, включаючи нас, стало оранжевим – бо це національний колір країни.
Синьо-жовтий день – день нашої рідної України!!!
Табір – це відпочинок, і ще раз відпочинок! Проте, «Еверест» - кардинально інший табір! Це не тільки відпочинок, але гарна нагода повчитися та підтягнути англійську. Хочеш не хочеш, без англійської ніяк – адже половина інструкторів по-українськи не балакали. 
Особливими на «Евересті» були вечори, по-особливому теплими у всіх значеннях цього слова. По-перше, було дуже спекотно. По-друге, кожна групка мала цікаві вечірні спілкування біля вогнища. І по-третє, в нас були дуже теплі вечірні привали – час коли ми ставили сценки до тем дня, знайомились ближче, співали, а ще слухали Боже слово і молилися один за одного.
А це – задокументована подія загально-табірної мандрівки в Мукачево!
Ну і який табір відпочинок в Закарпатті без гір? Звісно, бачити під носом таку красу і не підкорити жодної вершини було б нелогічно. Тому довгим барвистим караваном ми всі разом піднялися на одну з вершин і мали час для селфі та спільних фото, розваг та спілкувань в групах, і звісно - час щоб побути в тиші наодинці і насолодитись творінням що навколо.
Найголовніше, це те що кожен еверестянин мав змогу не лише активно та цікаво провести час, але познайомитися ближче з книгою мудрості та життя, Біблією. Кожного дня в нас були біблійні години – час коли ми говорили на цікаві та актуальні теми в світлі біблійних цінностей, такі як створення людини, особистість і дружба, любов та сім’я, гріх та його вплив на наше життя, Ісус Христос, та Його роль в житті кожної людини.
  2 тижні, це всього декілька сотень годин, які пролетіли як одна мить. Проте, тепер «Еверест» продовжується в дружніх стосунках, наших спогадах і очікуваннях наступного табору – «Еверест-2018», про який ми ще обов’язково вам розповімо згодом!





Комментарии

Популярные сообщения